Mera socialliberalism i Sunne !

VÄLKOMMEN till min blogg!

Jag heter Marianne Åhman är Ordförande och gruppledare för Liberalerna i Sunne kommun.
Vi är ett fint gäng Liberaler i Sunne men vi behöver bli flera. Under denna mandatperiod har vi två mandat av 41 i kommunfullmäktige. Vi tackar alla er som röstade på oss i förra valet , vi var den kommun där Folkpartiet/Liberalerna inte minskade vilket tyvärr var fallet på många orter runt om i Sverige. Vi behöver vara flera som arbetar för att Friheten måste försvaras! När intolerans, nationalism och populism sprider sig i världen och i vårt närområde behöver vi vara många som står upp för demokrati och alla människors lika värde.
Liberalismens idoelogi bygger på den enskilda människan och målet är hens frihet och valmöjligheter!

Därför behöver vi bli flera som röster på Liberalerna som parti och som genom att bli medlem visar att ni sympatiserar med oss,vi behöver också bli flera för att kunna besätta olika politiska uppdrag inom kommun, på region och riksnivå i framtiden

u kan bli medlem genom att gå in på

www.liberalerna.se/bli-medlem

eller swisha 50 kr till 123 1481241 skriv "ny" följt ditt personnummer och e-postadress

Här kommer jag att skriva om de frågor som jag och Liberalerna driver i Sunne kommun .Jag kommer också att berätta om Region och Riksdagspolitik. Riksdagen behöver en röst för landsorten och besvikelsen är nu stor när vi miste vår riksdagsplats .


Jag har under 2011 vikarierat som Riksdagsledamot. Jag fick då påbörja ett arbete som jag hade velat fullfölja.


Under den perioden som jag var i Riksdagen blev jag ännu mera inspirerad för det politiska arbetet ,som jag nu ägnat mig åt som fritidspolitiker i 35 år.Jag fick lära mig ännu mera om det demokratiska arbetet i vårt land, och om en riksdagsledamots vardag . Liberalerna har nu 19 otroligt ambitiösa och kunniga riksdagsledamöter som arbetar för liberalismen och social liberalismen varje dag .

















onsdag 27 november 2013

Landstingsfullmäktige

hej
Nu kommer jag hem efter två dagar med Landstingsfullmäktige i Värmland.  Vi har fastslagit en revideradlandstingsplan och budget för 2014 och flerårsplan för 2015-17.
Igår fick vi en återblick över de 150 åren som Landstinget funnits i Värmland. Staffan Svanqvist och Anders Ajaxson presenterade sin krönika  som nu kommer ut 12december. En mycket intressant tillbaka blick och jag ser fram emot boken som inte bara har intressant historik utan också fina bilder.
Idag hade vi förhandlingar och skulle fastställa reviderad  budget  för 2014. Till min stora förvåning byggde oppositionens reservation (s-v)  på att ett regeringsskifte har skett och att man därigenom har mera medel att fördela.Dessutom byggde förslaget på att s+v gör en gemensam budget på riksplanet om olyckan vore framme och det blev maktskifte efter valet,jag tror inte att regeringsbildingen sker på grundval av oppositionen i Landstinget i Värmland. Nej, denna reservation var inte ens seriös skulle jag vilja säga. Värmlandssamverkans budget ligger fast och bygger på att vi tillför 75 Mkr i budgetram för att klara hem de krav som finns.Nettokostnadsutvecklingen inom Hälso och sjukvården är låg och vi fortsätter vårt arbete med kostnadsreduceringar och LEAN arbetet för att göra vården än mera effektiv, tillgänglig och patientsäker.
I budgetförslaget ingår nu även en ambulandshelikopter i sjukvården i Värmland och en patientesäker ambulanssjukvård i HELA länet.Jag påminde fullmäktige om att sträckan Långflon-Karlstad ärungefär  lika lång som Karlstad -Göteborg ca 24 mil. HELA Värmland ska växa och leva och då behöver vi dessa satsningar med ambulanshelikopteroch en säker snabb ambubulanssjukvård,som kan göra insatser på plats i hemmet direkt.Vi ska även i fortsättningen ha 3akutsjukhus och ett stort antal vårdcentraler med både privat och offentlig drift, .Det som inte finns utrymme till i denna budget är högre löner för våra duktiga anställda ,där harvi en utmaning att skapa budgetutrymme till denna nödvändiga utgift för att vi ska få behålla vår duktiga personal .Vården skriker efter sjuksköterskor och specialistutbildade sköterskor. Detta måste vi förändra !
Folkpartiets  landstingsråd Gerth Olsson lyfte också fram ansvaret för övriga verksamheter som Landstinget har bl .a kollektivtrafiken som kräver utökadebudget för attvi ska  kunna upprätthålla en bra kollektivtrafik i hela länet. Här har vi också en utmaning som måste lösas för att hela Värmland ska växa och företag komma hit som par arbetstillfällen.Det som är grunden för ökade skatteinkomster och bättre underlag för offentligt finansierad vård,skola och omsorg!
Vi fick också höra om Landstingets första pris på Kvalitetsmässan i Göteborg  genom ABBA projektet Läs mera är nedan:
http://www.liv.se/Artiklar-och-reportage/Landstinget-i-Varmland-stod-for-Sveriges-basta-utvecklingsprojekt-i-offentlig-sektor/

Inga kommentarer: